Pappa?

Als kind (ongeacht of je jong of oud bent) kan je je vader zo ontzettend missen als hij er niet meer is.

Mijn vader overleed toen ik 26 was. Ik zat midden in mijn afstuderen bij Technische Bedrijfskunde, en had dus heel wat andere dingen aan mijn hoofd dan bezig zijn met het rouwen om het verlies van mijn vader.

Later, een aantal jaren later, kwam het gemis. Waar kon ik naar toe met mijn vragen over mijn leven, met wie kon ik in alle vertrouwen praten over belangrijke beslissingen of gebeurtenissen in mijn leven, waar kon ik naar toe om te horen waren mijn ‘wortels’ liggen. 

En inderdaad, ik kom erachter hoeveel ik op mijn vader lijk. Maar ik moet er zelf achter zien te komen.

Stef Bos zingt erover: “pappa, ik lijk steeds meer op jou”. En inderdaad, ik kom erachter hoeveel ik op mijn vader lijk. Maar ik moet er zelf achter zien te komen. Wat zou het fijn zijn als ik dat nog met jou kon doen, al was het maar 1 dag!

For the fatherless sons:

Daddy (Coldplay)

Daddy, are you out there?
Daddy, won’t you come and play?
Daddy, do you not care?
Is there nothing that you want to say?

I know
You’re hurting, too
But I need you, I do
Daddy, if you’re out there
Daddy, all I want to say
You’re so far away
Oh, you’re so far away
That’s okay, it’s okay
I’m okay

Daddy, are you out there?
Daddy, why’d you run away?
Daddy, are you okay?
Look Dad, we got the same hair
And Daddy, it’s my birthday

And all I want to say
Is you’re so far away
Oh, you’re so far away
That’s okay, it’s okay
It’s okay

Ooh ooh ooh ooh
(Ooh ooh ooh ooh) You’re so far away

Won’t you come and won’t you stay?
Please stay, oh, please stay
Won’t you come and won’t you stay?
One day, just one day