Tijdelijke situatie

Tijdelijke situatie

Tijdens een coachingswandeling kwam ik dit bord tegen. Terwijl mijn client van alles aan het vertellen was, bleef mijn aandacht getrokken door dit bord: “tijdelijke situatie”. Hoezo tijdelijke situatie? Wat is er dan tijdelijk hier? Ik neem aan dat in ieder geval dat bord er tijdelijk blijft staan. Maar verder aan de omgeving kon ik niets zien waar dat bord op zou duiden. Even snel een foto gemaakt, en door met de coaching. Later in het coachingsgesprek vertelt de client iets en ik moet meteen aan dat bord denken; ‘tja, ook dat is een tijdelijke situatie’, zeg ik tegen hem.

“Tijdelijke situatie” verder lezen

Pappa?

Als kind (ongeacht of je jong of oud bent) kan je je vader zo ontzettend missen als hij er niet meer is.

Mijn vader overleed toen ik 26 was. Ik zat midden in mijn afstuderen bij Technische Bedrijfskunde, en had dus heel wat andere dingen aan mijn hoofd dan bezig zijn met het rouwen om het verlies van mijn vader.

“Pappa?” verder lezen

Jullie huwelijksbootje is gestrand? Trek het los met de SCHIP-aanpak!

Het aantal problematische echtscheidingen neemt toe. Is dat een probleem? Jazeker, echter het is ook de tijdsgeest en we moeten er mee dealen. En dealen betekent de verantwoordelijkheid ervoor nemen, zeker als de positie van kinderen in de scheidingen meespeelt. Een aantal rechtbanken en gerechtshoven proberen al geruime tijd om op een andere wijze de echtscheidingen aan te pakken, om de schade voor de kinderen zoveel mogelijk te beperken.

“Jullie huwelijksbootje is gestrand? Trek het los met de SCHIP-aanpak!” verder lezen

Zichtbaar worden!

Zichtbaar worden is voor mij ook over de ‘drempel’ van mijn comfortzone gaan. De wereld in gaan met wie ik werkelijk ben. Maar wie ben ik dan? In veel gebieden van mijn leven kan ik daar wel een woord aan geven: vader van Elin-Mare-Meike-Jolien en Eva, man van Miriam, broer van Ivon-Peter-Jan Willem en Gerrie, vriend van…, zwager van…, collega van… enz. 

“Zichtbaar worden!” verder lezen