privacybeleid

00. Inleiding

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Eric Breusers, Praktijk Krachtstroom

01. Praktijk Krachtstroom

Je leest op dit moment de privacy verklaring van Praktijk Krachtstroom. Praktijk Krachtstroom is een praktijk voor psycho-sociale therapie, dat zich richt op het begeleiden van jongeren en volwassenen in voor hun belangrijke levensthema’s. Denk hierbij aan begeleiding bij thema’s als omgaan met depressie, omgaan met verlies, rouwverwerking, relatiebemiddeling bij echtscheidingen.

Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Praktijk Krachtstroom verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Praktijk Krachtstroom, neem dan gerust contact op!

privacy@praktijk-krachtstroom.nl | 06 520 23 533
Zandstraat 2 | 5674 NM | Nederwetten

Praktijk Krachtstroom is een eenmanszaak, welke wordt gedreven door Eric Breusers.

02. Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Praktijk Krachtstroom. Deze worden hieronder toegelicht.

I. Het versturen van nieuwsbrieven

Praktijk Krachtstroom stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Je voornaam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Praktijk Krachtstroom. Daarnaast kan je mondeling of tekstueel gevraagd worden om je aan te melden.

II. Contact opnemen

Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Praktijk Krachtstroom via de website, FaceBook of andere media. Er wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals je naam, geslacht, leeftijd, e-mailadres, telefoonnummer en doel van de afspraak.

III. Analytics

De website van Praktijk Krachtstroom verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om jou in contact te brengen met potentiële relaties en/of opdrachtnemers.

03. Ontvangers

De gegevens die Praktijk Krachtstroom ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

I. Nieuwsbrieven

De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.

II. email verkeer

De e-mail van Praktijk Krachtstroom wordt gehost bij Versio. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Versio.

III. bezoek website

De website en back-ups van de website worden gehost bij Versio. Gegevens die jij achterlaat op de website van Praktijk Krachtstroom zijn op de servers van Versio opgeslagen.

04. Opslag periode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Praktijk Krachtstroom, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

I. Het versturen van nieuwsbrieven

Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar privacy@praktijk-krachtstroom.nl.

II. Contact opnemen

Op het moment dat je contact opneemt met Praktijk Krachtstroom via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

III. Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

05. Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Praktijk Krachtstroom of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Praktijk Krachtstroom. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Praktijk Krachtstroom privé is. Je herkent deze beveiliging aan “het slotje” voor de url in de adresbalk.

06. Jouw rechten

I. Recht op inzage

Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Praktijk Krachtstroom vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Praktijk Krachtstroom. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

II. Recht op rectificatie

Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectifieren door Praktijk Krachtstroom. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail van de nieuwsbrief.

III. Recht op overdracht

Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Praktijk Krachtstroom opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Praktijk Krachtstroom al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

IV. Recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Praktijk Krachtstroom vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

V. Recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Praktijk Krachtstroom niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.

VI. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wil jij niet dat Praktijk Krachtstroom jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.
Het gebruik maken van deze rechten kan via privacy@praktijk-krachtstroom.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id- bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

07. Plichten

Praktijk Krachtstroom verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk het contact onderhouden met jou. Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen of het aanbieden van diensten of producten van Praktijk Krachtstroom via e-mail of andere media. Jouw gegevens zullen nooit verkocht of doorgegeven worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het beantwoorden van vragen of het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om antwoord te kunnen geven of de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Praktijk Krachtstroom de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Praktijk Krachtstroom met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd of vooraf melding van worden gemaakt.

Praktijk Krachtstroom behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Praktijk Krachtstroom dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Praktijk Krachtstroom te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.
privacy@praktijk-krachtstroom.nl
Zandstraat 2 | 5674 NM | Nederwetten