tarieven en vergoedingen

tarieven 1

kennismaking en korte oriëntatie€ 45,00
individuele begeleiding 2€ 85,00 per uur
gezinsbegeleiding 2
€ 139,00 per uur
verslaggeving 3€ 95,00 per verslag
voorlichting, lezingen, workshopsop aanvraag
kilometervergoeding€ 0,35 per km
reistijdvergoeding€ 50,00 per uur

1 Bedragen zijn geldig voor 2019 en inclusief het geldende tarief omzetbelasting.
2 Begeleiding is minimaal 1 uur. Na 1 uur, wordt ¼ van het uurtarief per kwartier doorberekend.
3 Het is mogelijk om een verslaggeving aan te vragen, bijvoorbeeld bij doorverwijzing naar de reguliere zorg.

annuleringen

Een afspraak kunt u tot 24 uur van te voren annuleren via e-mail of telefoon. Als de annulering binnen de 24 uur valt wordt 50% van het gevraagde tarief in rekening gebracht (met uitzondering van bijzondere omstandigheden). In het geval van een no-show wordt 100% van het tarief in rekening gebracht.

vergoedingen aanvullende verzekering

Ik ben lid van beroepsvereniging CAT en ingeschreven als “level 3 CAT-therapeut”. In een aantal gevallen is het mogelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen, vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering.

Behandelingen van level 3 CAT-therapeuten worden (gedeeltelijk) vergoed voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen bij de volgende ziektekostenverzekeraars:

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, MenzisPMA, Anderzorg
de drie Zorgkantoren Groningen Twente en ArnhemMenzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ 

Voor de meest actuele lijst, verwijs ik u naar de pagina van mijn beroepsvereniging CAT; Vergoeding Zorgverzekeraars.

U dient zelf bij uw verzekeraar na te gaan of u voor individuele begeleiding via uw aanvullende verzekering in aanmerking komt. Vermeld daarbij: behandeling volgens prestatiecode 24504 Behandeling overige psychosociale therapie.

Jeugdwet

Hulpverlening aan kinderen en jongeren tot 18 jaar valt onder de Jeugdwet. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de vergoeding van deze vorm van hulp/begeleiding.

In sommige gevallen is vergoeding vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) mogelijk. Ook hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.