workshops en lezingen

Workshops


Workshop: Omgaan met Verlies, De Draak en De Tovenaar

De workshop Omgaan met Verlies, De Draak en De Tovenaar is een workshop waarbij je kan gaan onderzoeken hoe je met verlies omgaat. De Draak is de situatie waar je liever niet mee te maken had willen krijgen; een groot verlies na een overlijden of scheiding, of verlies van je baan of gezondheid.

Ieder mens heeft verschillende ‘ikken’ (persoonlijkheden) in zich. Ga maar eens na of je hetzelfde omgaat met je ouders, als met je beste vriend(in), of je hetzelfde omgaat met jouw werkgever als met jouw sporttrainer. In deze workshop maak je contact met een aantal verschillende ‘ikken’ (archetypen) en ga je ervaren hoe die omgaan met De Draak. Met andere woorden hoe ga jij op verschillende momenten om met jouw groot verlies.

Deze workshop is een verkenningstocht. Een ervaringsgerichte methode om jouw manier van omgaan met verlies te onderzoeken.


Workshop: (V)echt gescheiden, (V)echt verbonden

De workshop (V)echt gescheiden, (V)echt verbonden is voor partners die willen scheiden of die al gescheiden zijn.

De workshop is bedoeld om in vogelvlucht de SCHIP-aanpak te doorlopen. Het doel is om te ontdekken waar jullie in jullie proces van scheiden zitten, en waar nog werk aan de winkel is, om tot een duurzaam ouderschap te komen.

Zie: overzicht van geplande workshops

Lezingen

Een aantal keer per jaar organiseer ik lezingen over onderwerpen met betrekking tot ‘rouw en verlies’, ‘scheiding en ouderschapsplan’, ‘samengestelde gezinnen’ en ‘rouw en verlies op scholen’.

Op aanvraag verzorg ik ook lezingen en mini-workshops binnen stichtingen, verenigingen en scholen.

Zie: overzicht van geplande lezingen